Draait jouw laptop of PC op Microsoft Windows of MacOS van Apple? Over beide systemen kunnen we heel kort zijn: ze gaan niet respectvol om met je persoonlijke gegevens en je data. Beide partijen geven dat ook nog ruiterlijk toe. Het staat namelijk in hun Algemene Voorwaarden en het Privacy Reglement, die nooit iemand leest, maar iedereen accepteert.

BigTech heeft een apparaatje gemaakt, waar je heel je lief en leed mee deelt, en wat je dag en nacht op zak hebt. Wanneer je bewust wordt van wat je telefoon allemaal nog méér doet, behalve de dingen die je 'm vraagt te doen, dan zou dat eigenlijk tot maar één conclusie kunnen leiden: Je smartphone is niet je vriend.

In week 42 staat De Keuringsdienst van Waarheid geheel in het teken van BigTech. Want, deze week gaan we uitgebreid in op de vele manieren waarop BigTech-bedrijven in staat zijn om alles van jou te weten te komen. Wat je doet, wie je bent, waar je gaat of staat, en wie je kent.

Bessel van der Kolk was op 28 augustus jl. de hekkensluiter van 2022, in de serie Zomergasten van de VPRO. Van der Kolk is psychiater en traumaspecialist. Rondom zijn optreden bij Zomergasten ontstond nogal wat commotie. Zo plaatste de Volkskrant twee dagen voorafgaand aan de uitzending een opiniestuk, waarin werd gewaarschuwd voor 'mogelijk desastreuze gevolgen' die zijn optreden bij de VPRO zou kunnen hebben.

Richard Kaart laat op beeldende wijze zien hoe onze euro's in de loop van tijd altijd hun waarde verliezen. Inflatie blijkt echter helemaal niet zo vanzelfsprekend te zijn. En, hoewel het wellicht lijkt alsof er niets tegen dit waardeverlies te doen is, is niets minder waar. Aan inflatie kun je grotendeels en op meerdere manieren ontsnappen! Richard legt uit hoe.

Uit de kraan komt water. Maar er komt niet enkel en alleen water uit de kraan. Want, wanneer we het Nederlandse drinkwater zuiveren, dan blijft er nog van alles achter, nadat er pure H2O overgebleven is. Wat is dat? Na een jaar 'water zuiveren' werd mijn nieuwsgierigheid te groot en wilde ik meer weten over dat wat er in ons drinkwater zit.

Weet jij wat je eet? Over het algemeen kennen we de namen van de producten die we in onze winkelwagentjes stoppen. Maar, weten we waarvan ze gemaakt zijn?

De boeren doen, wat alle Nederlanders al lang hadden moeten doen: "Nee" zeggen tegen deze regering. Deze verzonnen crisis gaat niet over stikstof. Ook niet over de natuur. De boeren moeten onteigend worden teneinde een heel andere agenda door te kunnen drukken.

Wie nu de boeren niet steunt...

Wie gelooft dat het World Economic Forum (WEF) een bedenksel is van Klaus Schwab, is op het verkeerde been gezet. Wie meent dat Schwab toevallig op zijn positie is gekomen, zit ernaast. Onderzoeksjournalist Johnny Vedmore dook in de materie en ontdekte de ware, curieuze achtergrond van Klaus Schwab en de herkomst van het WEF.

In oktober van 2011 gaf Dr. Rath een lezing in Berlijn, waarin hij met een aantal verrassende onthullingen komt over de farma-industrie en de rol van deze industrie in de geschiedenis én in het heden. Daarbij komt ook de Europese Unie aan bod. Wie de onthullingen van Dr. Mattihas Rath, van 11 jaar geleden, in de hedendaagse context plaats, zou wel eens tot verhelderende inzichten kunnen komen.

Melissa Cuimmei, financiële investeerder uit Noord-Ierland, maakt zich ernstige zorgen dat injectiepaspoorten meer als datapaspoorten zullen worden gebruikt om deelname aan de samenleving te controleren.Beste bezoeker,

Het maken van video's en het onderhouden van deze website doen we met heel veel liefde, fulltime, en zonder eigenbelang. Het kost echter veel tijd en geld. Waardeer je ons werk en wil je ons steunen? Dan stellen we een bijdrage zeer op prijs. Dankjewel!

~ Erik van der Horst

tikkie ideal

IBAN: NL26 ABNA 0593 1707 09
t.n.v. E. van der Horst

Wist je dat...

...deze website mede mogelijk wordt gemaakt door Goodbye BigTech? Telefoons, laptops en PC's die je privacy respecteren en de nieuwsgierige ogen van BigTech buiten de deur houden.

goodbyegoogle

Een volk dat voor tirannen zwicht,
zal meer dan lijf en goed verliezen,
dan dooft het licht.

~ Hendrik Mattheus van Randwijk, 1906-1966