Carool is een jaar geleden toegevoegd aan het Regenboogteam. Een uiteenlopende groep van artsen, wetenschappers, juristen, etc. die zich hard maken voor de waarheid. Ze wil graag iets van dit team met u delen. 

Ondanks alle idioterie gebeuren er in deze tijd ook heel mooie dingen. Waar je aan de ene kant mensen kwijtraakt, omdat ze jouw inzichten niet kunnen volgen, komen er aan de andere kant juist heel mooie, nieuwe mensen in je leven. Bij mij ook. Als de corona-waanzin zich niet had aangekondigd, had ik bepaalde mensen nooit leren kennen. En deze personen zijn een verrijking in mijn leven. Zo ben ik een klein jaar geleden toegevoegd aan het Regenboogteam. Deze groep dankt zijn naam aan de verscheidenheid binnen de compagnie. Een kleine dertig man, met allemaal een totaal verschillende achtergrond. Artsen, juristen, wetenschappers, politica, ict’ers, mkb’ers en ik als tekstschrijfster. Unico van Kooten is de groep gestart en in het begin vroeg ik mij regelmatig af waarom ik was toegevoegd. Inmiddels zijn we een sterk team van krachtige individuen die elkaar naadloos aanvullen.

Uniek

Unico doet zijn naam eer aan. Hij heeft een unieke groep bij elkaar gebracht die gaandeweg een eenheid is geworden. We completeren elkaar. Tevens hebben de leden stuk voor stuk een plek in mijn hart veroverd. En ondanks al onze eigenaardigheden, zoals dat in iedere familie is, voelt het als thuis. Er is acceptatie, respect en begrip. En natuurlijk datgene wat ons verbindt; we zien stuk voor stuk hetzelfde en voelen hoe de maatschappij in tweeën splijt. We hebben een eensluidend doel; onze democratie redden, in een vrij land kunnen blijven leven zonder opgelegde restricties en verplichtingen en een macht stoppen die inhumane maatregelen oplegt. Er wordt overlegd met Wybren van Haga en Maurice de Hond. We verzamelen data, grafieken en cijfers en deze worden met elkaar vergeleken. Er zijn al vele brieven van het Regenboogteam naar de Eerste en Tweede Kamer gegaan, naar scholen, voetbalclubs en verpleeghuizen. Met onderwerpen als ‘het gevaar van mondkapjes’ tot ‘aerosolen’ en ‘de spoedwet’. Alles met het motto dat niets doen geen optie is.

Nederland wenst

Een mooie nieuwe actie is sinds 27 maart van kracht. Post uw persoonlijke verhaal. Schrijf uw brief voor Nederland. Hoe ziet u Nederland graag? Wat is voor u belangrijk? Het mogen drie regels zijn, maar ook drie kantjes. Het mag anoniem of op naam zijn. De melkbus gaat door heel Nederland. Alkmaar, Amsterdam, Enschede, Doetinchem, Breda en Veenendaal zijn u voor geweest. Welke locaties er nog volgen kunt u o.a op LinkedIn lezen bij het profiel van Unico en via #regenboogteam. Uw wens voor Nederland mag in de melkbus gestopt worden en uiteindelijk worden deze aangeboden aan de Tweede Kamer en aan ons Koningshuis. Een mail mag ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een wens. In elke provincie een melkbus en een coördinator om uw stem op te halen en het gesprek met u aan te gaan. We kunnen als burgers wachten op Den Haag, maar wat schieten we daar mee op? Het is allang 5 voor 12 en we zullen het heft in eigen handen moeten nemen. Samen. Als één Nederland. Als de democratie u lief is, is een briefje schrijven toch niet teveel gevraagd? Deze bestaat uit de gratie van de vrijheid van meningsuiting. En het recht om deze in ere te houden. We lezen u graag!


Carool Rijnierse

Carool Rijnierse is tekstschrijfster en plaatst hier iedere dinsdag, donderdag en zaterdag een column over het wel en wee van het leven.
Ze heeft drie zoons, drie honden en drie katten. Meer dan 22 jaar heeft ze voor haar werk gereisd en daardoor een eigen kijk op de wereld gekregen.Beste bezoeker,

Het maken van video's en het onderhouden van deze website doen we met heel veel liefde, fulltime, en zonder eigenbelang. Het kost echter veel tijd en geld. Waardeer je ons werk en wil je ons steunen? Dan stellen we een bijdrage zeer op prijs. Dankjewel!

~ Erik van der Horst

tikkie ideal

IBAN: NL26 ABNA 0593 1707 09
t.n.v. E. van der Horst

Wist je dat...

...deze website mede mogelijk wordt gemaakt door Goodbye BigTech? Telefoons, laptops en PC's die je privacy respecteren en de nieuwsgierige ogen van BigTech buiten de deur houden.

goodbyegoogle

Als iedereen applaudiseert, vraag je dan af wat je fout gedaan hebt.
Als ze je censureren, vraag je dan af wat je juist gedaan hebt.

~ Charles Caleb Colton