Carool zet voor u wat feiten op een rijtje. Ze is benieuwd van hoeveel ervan u op de hoogte bent...

Wist u dat... quarantaine geen garantie biedt tegen huislijk geweld? En dat dit in veel gezinnen drastisch is toegenomen? Met name het geweld tegen vrouwen en kinderen. Zelfs zo erg, dat de dood erop volgt?

Wist u dat... de psychische nood bij mensen zo hoog is geworden door de gevolgen van de maatregelen, dat ze niet alleen in een zwaar isolement terecht zijn gekomen en met depressieve gevoelens kampen, maar dat er ook meer pogingen tot zelfmoord zijn? Niet alleen onder volwassenen, maar de pogingen om een einde aan het leven te maken is vooral bij kinderen extreem gestegen.

Wist u dat... er heel veel ouderen (opa’s en oma’s) in eenzaamheid en geheel alleen zijn gestorven? U weet wel, de mensen waar wij het allemaal voor doen? De laatste maanden van hun leven moesten zij zonder hun dierbaren doorbrengen en er was geen hand in die van hen om in liefde te kunnen sterven.

Wist u dat... het geestelijke mishandeling is wanneer u een kind zonder enig fysiek contact in quarantaine laat zitten in zijn of haar kamer? Het mentale welzijn van het kind komt in het geding. Aanraking van het kind door de ouder/verzorger is van cruciaal belang voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid van een nazaat.

Wist u dat... dit vaccin geen gewoon vaccin is, maar een mRNA-injectie wat zich nog een experiment mag noemen tot minstens eind 2023? En dat deze prik, die niet op dieren werd getest, alleen maar verliezers kent?

Wist u dat... vanwege de gevolgen van de maatregelen er wereldwijd meer mensen sterven aan honger dan aan het virus? De schatting is dat er wereldwijd 138 miljoen mensen zullen overlijden als gevolg van de maatregelen. Professor en psychologe Michaéla Schippers, hoogleraar behaviour en performance management, schreef hier een paper over.

Wist u dat... er alleen al in de eerste golf zeker 50.000 gezonde levensjaren verloren zijn gegaan door de uitgestelde zorg?

Wist u dat... driekwart van de mensen (75%) die zowel mentale als lichamelijke klachten hadden geen arts hebben geraadpleegd omdat ze in de veronderstelling waren dat ze dan de covid-patiënten in de weg zouden lopen?

Wist u dat... veel belangrijke bevolkingsonderzoeken nagenoeg stil zijn gelegd? Baarmoederhalskanker en darmkanker werden hierdoor vaak te laat geconstateerd.

Wist u dat... er tijdens de eerste golf 61% minder transplantaties waren, de wachtlijst voor staaroperaties steeg en dat de inzet tot thuiszorg met 90% daalde?

Wist u dat... de totale en pijnlijke lijst betreffende uitgestelde zorg helemaal terug te lezen is op de website van het artsencollectief?

Wist u dat... er goedgekeurde medicijnen zijn om het virus af te remmen en mensen sneller laten genezen van Covid, maar dat onze Minister van Volksgezondheid hier niets van wil weten en alleen maar aandringt op zoveel mogelijk vaccineren, vaccineren, vaccineren?

Wist u dat... er vitamines zijn waarmee u uw afweersysteem opbouwt? En dat gezonder leven, gezond eten, veel buitenlucht en bewegen u kunnen helpen uw immuunsysteem op te krikken, zodat u niet of bijna niet vatbaar bent voor een virus? Maar, wanneer je dit online promoot, je geblokkeerd wordt op LinkedIn, YouTube en Facebook?

Wist u dat... een positieve PCR-test helemaal niet zegt dat u het virus heeft en dus ook niet of u besmettelijk bent voor een ander?

Wist u dat... niet medische mondkapjes u niet beschermen tegen enig virus, maar juist wél andere nare dingen veroorzaken? Zoals hoofdpijn, huidreacties, geen frisse lucht, zuurstoftekort, bacteriën en virussen nemen juist toe, u ademt uw eigen lucht weer in, de stoffen van het mondkapje komen in uw longen terecht en psychisch is het ongezond voor de drager én voor de mensen die het aanschouwen.

Wist u dat... we het hele land dichtgooien voor een virus met een gemiddeld overlijdensrisico van 0.0155%, terwijl de kans op een zeer ernstig verkeersongeval zelfs 5% is en ik nog steeds auto’s op de weg zie rijden?

Wist u dat... de meeste maatregelen niets anders zijn dan natte vingerwerk en er geen bewijzen zijn dat ze überhaupt ergens tegen zullen helpen?

Wist u dat... er in de Tweede Kamer oneindig veel moties zijn ingediend door de FvD voor meer openheid rondom de cijfers, het R-getal en de zin en onzin van de maatregelen, maar dat deze stuk voor stuk zijn afgewezen door onder andere de partij van onze demissionaire minister-president?

Wist u dat... ik met de opsomming van feiten door kan kan tot u een ons weegt, maar dat ik van mening ben dat u zelf intelligent genoeg bent om zelf nog een paar rijtjes te bedenken?

Wist u dat... u alle feiten die ik hier opnoem ook zelf op het internet kunt vinden? En het uw eigen verantwoordelijkheid is om niet alleen te luisteren naar wat u op het achtuurjournaal te horen krijgt of naar wat ik u vertel, maar ook zelf onderzoek doet?

En weet u dan ook dat u straks medeplichtig bent aan het uitsluiten van grote groepen mensen die geen experiment willen zijn voor die prik, medeplichtig aan kindermishandeling en medeplichtig aan het in stand houden van deze onzin, wanneer u maar ‘ja en amen’ blijft zeggen en wegkijkt?

Het enige wat het kwaad nodig heeft om te overwinnen, is dat goede mensen niets doen. Aan u de keuze.


Carool Rijnierse

Carool Rijnierse is tekstschrijfster en plaatst hier iedere dinsdag, donderdag en zaterdag een column over het wel en wee van het leven.
Ze heeft drie zoons, drie honden en drie katten. Meer dan 22 jaar heeft ze voor haar werk gereisd en daardoor een eigen kijk op de wereld gekregen.Beste bezoeker,

Het maken van video's en het onderhouden van deze website doen we met heel veel liefde, fulltime, en zonder eigenbelang. Het kost echter veel tijd en geld. Waardeer je ons werk en wil je ons steunen? Dan stellen we een bijdrage zeer op prijs. Dankjewel!

~ Erik van der Horst

tikkie ideal

IBAN: NL26 ABNA 0593 1707 09
t.n.v. E. van der Horst

Wist je dat...

...deze website mede mogelijk wordt gemaakt door Goodbye BigTech? Telefoons, laptops en PC's die je privacy respecteren en de nieuwsgierige ogen van BigTech buiten de deur houden.

goodbyegoogle

Een volk dat voor tirannen zwicht,
zal meer dan lijf en goed verliezen,
dan dooft het licht.

~ Hendrik Mattheus van Randwijk, 1906-1966