Carool heet u welkom in de achtbaan van de omgekeerde wereld, waar ongezond leven wordt gepromoot en de waarheid spreken strafbaar is.

Dames en heren. Welkom bij de attractie ‘De omgekeerde wereld’. Voordat we van start gaan, vraag ik u het volgende: In welk wagentje gaat u zitten? Kiest u voor de weg die uw ogen zal openen of voor het pad van de minste weerstand? Gaat u zitten en maakt u uw stoelriemen stevig vast. Het wordt een turbulente rit door andersom-land.

We beginnen rustig, zoals in iedere achtbaan, en we bouwen de angst langzaam op. We gaan door de eerste klapdeuren heen, richting de ver-van-mijn-bed-show. Links van u ziet u Wuhan en de tergende vleermuizen. En rechts het achtuurjournaal met het nieuws dat er ergens in China een onbekend virus is opgedoken. En daarachter Italië, de vele doodskisten en Tilburg. De plaats waar de eerste Nederlander in het ziekenhuis kwam te liggen met het coronavirus. Tot nu toe kon het u niet raken, maar de tocht gaat verder. Kijk maar eens goed en sla het in u op. Dit is het voorzichtige begin van de angstzaaierij en propaganda.

De wagen waarin u zich bevindt, zal nu wat harder gaan rijden. Vanaf deze plek nemen de mainstream media de rit van ons over. Van RTL-Boulevard, Jinek, Op1 tot zelfs kinderprogramma’s nemen en overspoelen u de hele dag met de angst, angst en nog eens angst. De meest gebruikte woorden zijn 'corona' en 'pandemie'.

De volgende klapdeuren kondigen zich al aan. Die van de maatregelen. Handen stuk wassen, desinfectiegel, afstand houden en in uw ellebogen niezen en hoesten. Ziet u de rubberen handschoenen, borden met ‘houd 1,5 meter afstand, plexiglas wanden en het advies om alleen nog te pinnen? Zo wordt u subtiel het nieuwe normaal ingeduwd. We doen het immers voor een ander, weet u nog? Anders is het uw schuld wanneer de ic’s volstromen en er mensen doodgaan.

Door naar een nieuw level. Klapdeuren, open u! We versnellen het tempo, want oh jee, er worden wat mensen wakker. Onrust. Voelt u het schudden? Er zijn mensen die doorhebben dat er iets niet klopt. Dat mag natuurlijk niet, want er is een agenda met als doel vaccineren, vaccineren, vaccineren én het volk blijven controleren. De billboards met het woord 'censuur' zullen de wagentjes proberen te ontwijken en u gaat al een keer op z’n kop, terwijl u stuit op het hoofdstuk 'Verdeel en Heers'. Wakkere mensen zijn een gevaar, dus die gaan we uit elkaar drijven. Kunt u al raden wat er komen gaat? Inderdaad. De overheid en de mainstream media gaan weer wat nieuwe leugens over u heen strooien. Met als doel dat de wakkeren niet samen, maar tegen elkaar zullen strijden. De toverdoos gaat open en kijk eens wat er gestrooid wordt. Wij tegen zij! Alle blanke mensen zijn racisten, de jongeren van Marokkaanse komaf veroorzaken rellen, de wappies vallen de politie aan en de jeugd is de oorzaak van de besmettingen. Bingo!

En door. Naar het volgende level. Bent u al misselijk van de rit? Denkt u dat het wagentje al bij het eindstation is? Sorry, deze achtbaanrit is helaas nog niet ten einde. Sterker nog, we zijn pas net begonnen. We laten 2020 achter ons en rijden 2021 in. Houd u maar weer stevig vast. We gaan op z’n kop hangen, terwijl we via de klapdeuren de omgekeerde wereld in rijden. Kijk maar goed. Bijna 99% overleeft dit virus en toch wordt alles dichtgegooid. Bedrijven, winkels, scholen, restaurants, discotheken, de zwembaden, pretparken en de sportscholen. Alles wat goed is voor de gezondheid en het immuunsysteem wordt gesloten. Praten over een gezond leven is verboden. Naar buiten, sporten, genieten en aanrakingen worden geframed als gevaarlijk. De schijnveiligheid van mondkapjes wordt niet alleen gepromoot, maar ook nog eens verplicht.

Daar komt de looping aan. Ogen dicht of open. Dat is aan u. We gaan door de teststraat, waar testen, testen, testen centraal staat, met een test die überhaupt niet geschikt is om een virus mee op te sporen. En ook de kinderen zijn hier nu de dupe van. Ja, ik zei het toch. Welkom in de omgekeerde wereld. Maar we zijn er nog niet. En alle Kaag-stemmers wil ik vragen om even goed op te letten. U weet wel. De dame die groot voorstander is van de gezondheidspas die totaal niets met gezondheid te maken heeft. Persoonlijk rook en drink ik niet, ik eet gezond, ben veel buiten en ik sport. Toch kom ik niet in aanmerking voor zo’n pas, mits ik mij laat injecteren met het mRNA-experiment. Terwijl iemand die aandelen heeft bij de Gall&Gall, iedere dag fastfood naar binnen werkt, rookt als een ketter en wel die prik in zijn bovenarm laat zetten, te boek zal staan als gezond. En zo wil Sigrid dat graag zien. Net als in Israël. Ieder half jaar een verplichte injectie en dan word je niet uitgesloten van winkels, theaters, scholen en de rest van het sociale leven. Buitensluiting, exceptie of verstoting. Het komt uiteindelijk op hetzelfde neer. De grote groep gezonde mensen die ‘nee’ zegt tegen de vaccinatie, zal worden buitengesloten. Precies. Net als een bepaalde groep die in de tweede Wereldoorlog verstoten werd. Au. Maar ook dit mag niet gezegd worden.

De wagentjes denderen door en er is bijna geen houden meer aan. Wanneer u goed kijkt, ziet mensen als Wybren van Haga, Bob de Wit en Maurice de Hond goede vragen stellen, maar tegelijkertijd wordt er nog meer Verdeel en Heers over ons heen gegooid. Boos zijn op onze overheid mag niet, dus moet deze verplaatst worden naar de Islamitische en Christelijke gemeenschap. Men wil ons laten geloven dat zij wel de privileges hebben om de maatregelen te negeren. Wederom. We worden tegen elkaar opgezet. Heeft u dat dan nog steeds niet door? En de media doen er vrolijk aan mee. Waarheden op externe kanalen worden ge'delete en leugens van het duo Mark & Hugo worden gepromoot. Net als de angsten. Voor u ziet u Curaçao. Zeer intelligente mensen, want het gros wil zich niet laten vaccineren. Maar helaas. Iedereen moet aan de poppenkast mee blijven doen, dus blazen ze de boel een beetje op. Iedereen ligt ineens op de IC en er moet gevaccineerd worden, anders kunnen ze naar de steun van Nederland fluiten.

De propaganda gaat door en uit de achtbaan stoppen lijkt onmogelijk. Lijkt. Want ook u kunt 'stop' zeggen. Nee, roepen. Ik kan het water naar de schapen brengen, maar zij zelf zullen het moeten opdrinken. Maak de keuze. Zeg 'stop' en 'tot hier niet verder'. Het zal u verbazen hoeveel mensen er met u meegaan. Alleen ben je sterk, maar samen staan we sterker.

Don’t panic. Organise.


Carool Rijnierse

Carool Rijnierse is tekstschrijfster en plaatst hier iedere dinsdag, donderdag en zaterdag een column over het wel en wee van het leven.
Ze heeft drie zoons, drie honden en drie katten. Meer dan 22 jaar heeft ze voor haar werk gereisd en daardoor een eigen kijk op de wereld gekregen.Beste bezoeker,

Het maken van video's en het onderhouden van deze website doen we met heel veel liefde, fulltime, en zonder eigenbelang. Het kost echter veel tijd en geld. Waardeer je ons werk en wil je ons steunen? Dan stellen we een bijdrage zeer op prijs. Dankjewel!

~ Erik van der Horst

tikkie ideal

IBAN: NL26 ABNA 0593 1707 09
t.n.v. E. van der Horst

Wist je dat...

...deze website mede mogelijk wordt gemaakt door Goodbye BigTech? Telefoons, laptops en PC's die je privacy respecteren en de nieuwsgierige ogen van BigTech buiten de deur houden.

goodbyegoogle

De tirannie zit nergens zo veilig
als onder het beeld en de vlag van de Vrijheid.

~ Walter Savage Landor