Waar Hugo de Jonge de bevolking keer op keer aanspreekt op hun verantwoordelijkheid, doet Carool dit bij onze minister van Volksgezondheid. Waar ligt zijn prioriteit?

Beste Hugo,

Mag ik tutoyeren? Ik heb begrepen dat je je ‘kapot oud’ voelt, wanneer er u wordt gezegd. En aangezien ik er op dit punt hetzelfde in sta, zal ik je en jij gebruiken. En aangezien je al meer dan een jaar - bijna letterlijk - om de zoveel weken op dinsdagavond mijn huiskamer binnenkomt, schept dat toch op een of andere manier een band. Een jaar klopt natuurlijk niet helemaal. Eerst was daar je zeer integere collega, Bruno Bruins. Een man met een geweten en dat ging uiteindelijk niet goed samen met de keiharde agenda die uitgerold moet worden. En daar was jij opeens om het stokje over te nemen. Voorheen een leraar in het basisonderwijs, waar je vast en zeker heel erg goed in was. Maar zeg nu zelf. Eisen dat 30 leerlingen in het basisonderwijs stil op hun stoel gaan zitten met de armen over elkaar, is wel ietsiepietsie anders dan een heel land bevelen wat ze wel en niet mogen doen.

En dan denk ik: ‘Schoenmaker blijf bij je leest.’ Ik wil je dit gezegde graag meegeven. En ironisch genoeg doel ik hiermee niet op je fameuze schoenen. Wanneer een leerling in het basisonderwijs een onvoldoende haalt, kan je als leerkracht over je hart strijken en het kind de toets laten herkansen. Met het menselijke lichaam zit het iets ingewikkelder in elkaar, Hugo. Een fatale injectie is niet terug te draaien. Ook als basisschoolleerkracht behoor je dat te weten. En een frikandel in een mens schuiven, is even iets anders dan een experimentele injectie opdringen aan de gehele bevolking. En het dan op zo’n manier aan de mensen brengen, alsof ze er God voor op hun knietjes moeten danken. Dat zegt dus iemand die zijn ziel heeft verkocht aan Big Pharma en een pact met de duivel heeft gesloten.

Ik heb het sterke vermoeden dat juist God totaal niet blij is met je plannen. Hij schonk ons immers de weerstand en het immuunsysteem. Dat is iets waar ik echt heel dankbaar voor ben, maar waar ik jou niet over hoor praten. Tevens denk ik dat de vele nabestaanden die wereldwijd eerst hun ouders en grootouders niet meer hebben mogen aanraken en knuffelen, om ze vervolgens te verliezen aan het gif wat hen in de bovenarm werd geïnjecteerd, God ook niet danken op hun knieën. En de mensen die last hebben van de ernstige en levensbedreigende bijwerkingen zullen zich enigszins beduveld voelen en niet begrijpen dat u zo vierkant achter dit experiment blijft staan. Met oogkleppen op en dovemansoren. Met als grote trofee het coronapaspoort, met uitsluiting als gevolg, wanneer je liever gezond blijft en niet meedoet aan de poppenkast.

Repelsteeltje

Raar toch, dat een minister van volksgezondheid nog niet één keer heeft gesproken over een gezond leven, over het nut van goed ventileren en de frisse buitenlucht, hoe belangrijk gezond eten is, bewegen, hoe intens blij je wordt van aanraking, het samenzijn met dierbaren en de waarde van vitamines. Ook de medicijnen die zeer effectief zijn, worden doodgezwegen. Sterker nog, wanneer mensen als Wybren van Haga of Thierry Baudet deze onderwerpen aansnijden, weet u niet hoe hard u ze in een verdomhoekje moet drukken met het stempel ‘wappie.’ Sterker nog. Iedereen die op de FvD gestemd heeft en de miljoen mensen die hen via alle social media-kanalen volgen, zijn allemaal stuk voor stuk complotdenkers. Wanneer dat daadwerkelijk allemaal mafketels zouden zijn, hoef je daar toch niet zo van in paniek te raken? Dan had je je schouders opgehaald en samen met de heer Van Dissel ‘gewoon’ antwoord gegeven op heel normale en simpele vragen. In plaats daarvan word je woest en projecteer je je angsten op een ander. Je reageert precies zoals die kleine kabouter in het verhaal Repelsteeltje. Wanneer de prinses erachter komt hoe hij heet, wordt ie witheet en furieus. Zijn geheimpje is ontdekt en dat vindt hij alles behalve leuk. Ook jouw geheim wordt doorzien en daarom spreekt je reactie boekdelen.

En dan heb ik het nog niet eens over al die propaganda om de hele samenleving aan de prikjes te krijgen. Man, man, man. Wat een dure trukendoos is daarvoor opengetrokken. Het hele mediacircus doet er voor een leuk centje aan mee. Van Jinek tot influencers. Jij en ik weten allebei toch wat de kracht van een goede commercial is, samen met de toverformule van herhalen, herhalen en nog eens herhalen. Zo kan het meest infantiele product nog aan de man gebracht worden. Wanneer er echt een pandemie zou zijn (of is het nu een epidemie, zoals op de site van het RIVM staat) en mensen met bosjes om zouden vallen, stonden we toch al lang met hartelust en ontblote bovenarm klaar om die injectie in ontvangst te nemen? Dan is daar geen promotie voor nodig. Ook geen angstzaaierij wat nu al meer dan een jaar aan de gang is. De hele dag door alleen maar geestelijke bangmakerij. Jouw taak zou juist het tegenovergestelde moeten zijn. Ons geruststellen en zeggen dat het allemaal wel goed komt. In plaats daarvan zeg je tegen kinderen in het jeugdjournaal notabene dat het hun verantwoordelijkheid is om ouders en grootouders te beschermen. En dat het hun schuld is wanneer ze ziek worden en dood gaan. Misdadig en kindermishandeling.

Onderdrukker

Het mondkapje is schijnveiligheid, zei je vele malen. En nu dwing je ons om deze te dragen. De anderhalve meter-maatschappij, een opgedrongen nietszeggende PCR-test en verplichte quarantaine bij kinderen terwijl er meerdere wegen naar Rome bestaan, maakt jou inderdaad een persoon die niet bij iedereen geliefd is. Je ontvangt haatmail en men maakt de vergelijking met een onderdrukker uit de Tweede Wereldoorlog. Ik praat het niet goed, maar raar vind ik het niet. Veel vreemder vind ik je uitspraak dat deze vergelijking met een Führer volgens jou went en dat het je helemaal niets meer doet. Wanneer je zegt dat normale vragen van de heer Van Haga levensgevaarlijk zijn voor de samenleving, is het de hoogste tijd om zelf even voor de spiegel te gaan staan. Jouw eenzijdige aanpak en opmerkingen zijn een gevaar voor onze gehele mensheid. Het zal ook wel allemaal toeval zijn dat je broer Marien gelinkt is met het vaccin en je oom lid is van de kiesraad.

Hugo, Hugo, Hugo. Er zijn naamgenoten van je, die zich in de historie onsterfelijk hebben gemaakt. Zo was daar Hugo de Grote. Een machtige edelman in de negende eeuw. En Victor Hugo. Een zeer belangrijke Franse schrijver en filosoof. Ook Hugo de Groot was indrukwekkend en wordt herinnerd als de man die zich verstopte in een boekenkist. En als klap op de vuurpijl is daar Hugo de Jonge. Ook jij zal geschiedenis schrijven. Alleen niet op de manier die je voor ogen hebt. Het duurt niet lang meer totdat de grote zeepbel lek geprikt wordt. Vol overtuiging ligt je land in je schoenen. Je hebt te lang over hoge schoenen gelopen, Hugo. De dag dat je hart in je schoenen zinkt is nabij. Nu loop je nog vol arrogantie naast je schoenen en is de tijd aangebroken om recht in je schoenen te gaan lopen.

Want, wie de schoen past, trekke hem aan. Toegeven dat je verkeerd gehandeld hebt en je aandacht richten op die plek die er het meest toe zou moeten doen. Je gezin. Je vrouw en je kinderen. Het CDA staat bekend als partij die het gezin als hoeksteen van de samenleving centraal zet. Jij bent daar onderdeel van. Een voorbeeld met een voorbeeldfunctie. Terwijl het nu je doel is om minimaal één keer in de week 's avonds thuis te komen eten en je je al niet aan deze belofte kunt houden, hoe geloofwaardig ben je dan nog naar de bevolking toe?


Carool Rijnierse

Carool Rijnierse is tekstschrijfster en plaatst hier iedere dinsdag, donderdag en zaterdag een column over het wel en wee van het leven.
Ze heeft drie zoons, drie honden en drie katten. Meer dan 22 jaar heeft ze voor haar werk gereisd en daardoor een eigen kijk op de wereld gekregen.Geachte bezoeker,

Het maken van video's, podcast's en het onderhouden van deze website kost tijd en geld. Waardeer je ons werk en wil je ons steunen? Dan stellen we een bijdrage zeer op prijs. Dankjewel!

~ Erik van der Horst

€5

€10

€25

€50

€100

It's easier to fool people,
than to convince them that they have been fooled.

~ Mark Twain