Ze geloven het echt. Sterker nog; ze zijn er heilig van overtuigd dat zij meegeholpen hebben aan ‘flatten the curve.’ En dat is geen grap. De geprikten, de getesten, de mondkaphelden en de afstandbewaarders. Zij weten het zeker. Het ‘over het water lopen van Jezus’ valt in het niet bij hun aandeel in deze verschrikkelijke pandemie. Hoe overtuig je deze believers in hemelsnaam dat wat ze doen juist averechts werkt?

Dit zijn namelijk dezelfde mensen die het normaal vinden, om een niet-werkend mondkapje te dragen en regelmatig een staaf diep in hun neus en die van hun kinderen te laten duwen. Ook vinden ze het normaal dat ze bijna allemaal flinke bijwerkingen van die prik krijgen. De ene nog heftiger dan de andere. “Een mevrouw die naast mij geprikt werkt, begon helemaal te trillen en werd naar een aparte kamer gedragen. Zelf had ik alleen maar een week hoge koorts, diarree en heb ik veel overgegeven.” Joh... En dan gaat er blijkbaar geen belletje rinkelen dat dit een teken van je lichaam is, dat 't dat gif niet accepteert? Dat ze het kwijt wil? Wat gebeurt er als je voedselvergiftiging hebt? Overgeven en diarree. Net zolang tot het vergif uit je lichaam is. Dat heet ‘het natuurlijke afweersysteem.’ Je lichaam weet wat goed of slecht voor je is. Het nadeel van de prik is, dat wat er ingespoten wordt, er niet meer uit gaat. Je lichaam zal dus blijven vechten om dit te neutraliseren. Maar dat is een strijd die je lichaam niet kan winnen. En ook je immuunsysteem kan je hier op een gegeven moment niet meer bij helpen.

Bij iedereen die ik hierover spreek, vraag ik of ze hun bijwerkingen wel bij Lareb hebben gemeld.

“Bij wat?”, is dan hun eerste reactie.
“Het Nederlandse meldpunt voor bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins", antwoord ik dan.
Schaapachtige ogen kijken mij aan...
“Word je dat niet verteld tijdens het zetten van de prik? Dat je na het krijgen van bijwerkingen hier melding van moet maken?”
“Bijwerkingen zijn toch normaal?”, wordt er dan gezegd.

Het is wederom duidelijk, zoals het Artsen Collectief al meerdere malen aangaf, dat er geen goede voorlichting betreffende die prik wordt gegeven. Hugo biedt het product aan, alsof het dé heilige graal is en de media zwijgen over de vele mensen die al overleden zijn aan het experiment.
“Ja, een zere arm is normaal", zeg ik, "maar niet dagen lang koorts en overgeven.”
Schouderophalend en bagatelliserend reageren ze stuk voor stuk met: “Ach, maar ik heb nu toch geen last meer? Waarom zou ik het dan melden?”

Ik slaak een diepe zucht. Van moedeloosheid. Het zijn geen domme mensen die ik spreek. Maar ja. Wat is de definitie van dom? Een universitaire opleiding zegt in dit verhaal helemaal niets. Als je niet eens je gezonde verstand weet te gebruiken, heeft een stapel met diploma’s ook weinig nut. Alleen al te bedenken dat deze mensen op vrijdag nog allemaal braaf een mondkapje droegen en moeilijk deden wanneer jij geen afstand hield, terwijl ze op zaterdag hutje mutje zonder mondluier over de markt en door de IKEA denderden. Het duizelde mij gewoon van de week in de supermarkt. Droomde ik of was het echt? Bommetje vol, allemaal in mijn nek te hijgen en nog net niet speeksel-wisselend met mij aan het praten. Van de ene op de andere dag is de gevaarlijke pandemie weg. Klokslag 24:00 uur, van vrijdag op zaterdag, heeft het virus zijn koffer gepakt en is tot medio september op vakantie gegaan. Wat een wonder.

En dan heb je Israël en het Verenigd Koninkrijk. Je weet wel, de toppers van het snel en iedereen prikken. Vertel mij dan eens hoe het kan dat bijna 80% van de mensen die daar nu met Corona op een IC belanden, gevaccineerd zijn. Oh ja. De Delta-variant. Veroorzaakt door de mensen die niet geprikt zijn. En de niet geprikten steken de mensen die veilig het gif in hun arm hebben laten injecteren aan. Hoe dan? Met vaccin ben je toch veilig? Wat is anders de reden dat je je hebt laten injecteren?

En de zogenaamde ‘besmettingen’ die in ons eigen land als paddenstoelen de grond uitschieten. Hoe zit het daar eigenlijk mee? Sinds je weer naar een festival, concert en discotheek mag gaan, kom je alleen binnen wanneer je getest bent. Over het algemeen is het zo, dat de mensen die zich niet laten prikken, zich ook niet laten testen. Dus waar komen de positieve testen dan vandaan? Goh, het zou toch niet? Zijn de gevaccineerden de boosdoeners?

Oh ja... Je laten prikken en testen doe je niet voor je gezondheid. Ook niet voor die van een ander. Gewoon, omdat je zo snel mogelijk van de maatregelen af wilt. En omdat je dat vliegtuig naar de zon wilt pakken. En, omdat je totaal niet beseft wat de daadwerkelijke ‘bijwerkingen’ van deze keuze zijn. Het gaat niet om het virus. Ook niet om al het geld wat ze aan die prik verdienen. Dat is een leuke bijkomstigheid. De ergste bijwerking van het ‘niet voor jezelf denken’ is de totale controle die ze over de mensheid willen. En met de A-status nu ook hebben. Terwijl er in de media alleen nog maar gesproken kan worden over een neergeschoten journalist, heeft Hugo ondertussen de macht gekregen om te bepalen wanneer we weer in lockdown moeten. En waar jij met je prik, het testen en je persoonlijke QR-code vrijwillig aan meewerkt. Wie zijn er nu wappies?


Carool Rijnierse

Carool Rijnierse is tekstschrijfster en plaatst hier iedere dinsdag, donderdag en zaterdag een column over het wel en wee van het leven.
Ze heeft drie zoons, drie honden en drie katten. Meer dan 22 jaar heeft ze voor haar werk gereisd en daardoor een eigen kijk op de wereld gekregen.Beste bezoeker,

Het maken van video's en het onderhouden van deze website doen we met heel veel liefde, fulltime, en zonder eigenbelang. Het kost echter veel tijd en geld. Waardeer je ons werk en wil je ons steunen? Dan stellen we een bijdrage zeer op prijs. Dankjewel!

~ Erik van der Horst

tikkie ideal

IBAN: NL26 ABNA 0593 1707 09
t.n.v. E. van der Horst

Wist je dat...

...deze website mede mogelijk wordt gemaakt door Goodbye BigTech? Telefoons, laptops en PC's die je privacy respecteren en de nieuwsgierige ogen van BigTech buiten de deur houden.

goodbyegoogle

De geboorte van een recht
betekent bijna altijd de dood van een vrijheid.

~ Sully Prudhomme