Er is een nieuwe hemel op aarde. Een paradijs. Waar ooit de Jehovagetuigen hun voeten tussen de deur forceerden, zijn het nu de overheid en de mediapropaganda die hun evangelie door je strot heen douwen. Halleluja, Jezus de Jonge is opgestaan en biedt u zijn wijn en brood in de vorm van een injectie. Here zegen deze prik en amen.

Vergeet XTC en LSD. Stop met zoeken maar het eeuwige geluk. De verlossing is nabij en voor u het weet in uw bovenarm geprikt. De nieuwe toekomst opent haar deuren voor u en uw lotgenoten. Het experiment is op aarde neergedaald en zodra u uw placebo vrijheid tot u neemt, zal de trip beginnen. Een weg van ‘no return’ zal volgen.

Doet u alstublieft uw mooiste jurk aan of uw meest stijlvolle driedelig kostuum. Het is feest. De prikken worden gezet, terwijl een strijkorkest u voorziet van zweverige achtergrondmuziek. Hoera! U mag het zeker vieren. Slingers om uw nek. Goed strak aantrekken zou ik zeggen en laat de limonade en de confetti nu maar knallen. Het is vaccinatiedag. Het enige wat ik u nog kan wensen, terwijl u uw mondkapje vol met ballonnen over uw mond plaatst, is: ‘Under His eye...’ , ‘Blessed be the fruit...’ en ‘May the Lord open...’

Ook al ben je niet gelovig opgevoed, je weet echt wel het verschil tussen de hemel en de hel. Ook zal de verleiding, de duivel en satan u niet vreemd in de oren klinken. De prik is het nieuwe goud. De heilige graal. Althans, zo wordt het voorgeschoteld. Alsof u terecht komt in een oneindig orgasme en een oceaan vol met briefjes van honderd euro. Een Walhalla en iedereen is er intens blij en gelukkig. De mensen die u voorgingen zullen u met hun selfies overhalen om ook die laatste stap richting bevrijding te zetten. U leest onder hun post teksten zoals ‘Ik ben er emotioneel van’, ‘Dankbaar dat ik dit mag meemaken’ en ‘Eindelijk verlost!’

Maar wees gewaarschuwd. Lees de bijbel er nog maar eens op na. Voor de helderheid; ik ben niet gelovig opgevoed, maar zelfs voor mij is het duidelijk. Het is de taak van satan om ons uit elkaar te drijven. Hij wil niets liever dan dat we ongenuanceerd gaan denken over anderen met wie we optrekken. Hij is gespecialiseerd in het creëren van misverstanden over elkaar en zal er alles aan doen om verdeeldheid te zaaien. Komt dat al bekend voor? Daarnaast zal ie zich voordoen alsof hij het wonder zelf is. God kan je niet redden, nee, alleen het vaccin is nog heilig. Hij zal je overladen met schuldgevoelens, zodat je daadwerkelijk overtuigd zal zijn van zijn goede bedoelingen. En met jouw overtuiging, ga je andere mensen over de streep trekken. Zodat satan achterover kan leunen en met voldoening kan toekijken hoeveel onschuldige mensen in zijn val trappen.

Er is maar één heilige graal en dat is je gezonde verstand. Gebruik 't en doorzie het spel van verdeel en heers. Vertrouw op je intuïtie en op je immuunsysteem. Eet gezond, leef gezond, beweeg. Heb elkaar lief, houd elkaar vast en geniet van het leven. Haal inderdaad die slingers tevoorschijn, maar puur en alleen om het leven te vieren. Laat dat gif links liggen en bid voor de mensen die de verleiding van satan niet konden weerstaan. Heb begrip voor de wappies die daadwerkelijk denken dat je gezond wordt en blijft met de beet van een slang, oftewel met de toxine uit een spuitje. Vergeef hen hun zonden. Met z’n allen vieren we dan de dag die er wel toe doet. Oftewel: Happy immune system day!


Carool Rijnierse

Carool Rijnierse is tekstschrijfster en plaatst hier iedere dinsdag, donderdag en zaterdag een column over het wel en wee van het leven.
Ze heeft drie zoons, drie honden en drie katten. Meer dan 22 jaar heeft ze voor haar werk gereisd en daardoor een eigen kijk op de wereld gekregen.Beste bezoeker,

Het maken van video's en het onderhouden van deze website doen we met heel veel liefde, fulltime, en zonder eigenbelang. Het kost echter veel tijd en geld. Waardeer je ons werk en wil je ons steunen? Dan stellen we een bijdrage zeer op prijs. Dankjewel!

~ Erik van der Horst

tikkie ideal

IBAN: NL26 ABNA 0593 1707 09
t.n.v. E. van der Horst

Wist je dat...

...deze website mede mogelijk wordt gemaakt door Goodbye BigTech? Telefoons, laptops en PC's die je privacy respecteren en de nieuwsgierige ogen van BigTech buiten de deur houden.

goodbyegoogle

Whoever controls the media, controls the mind.

~ Jim Morrison