Met trots wil ik jullie melden dat ik vandaag, geheel vrijwillig, mijn beide benen in het gips heb laten zetten. Onze propaganda-koning Jugo de Honge had op zijn Shitter-account al laten doorschemeren dat mijn geboortejaar aan de beurt was. Maanden keek ik er naar uit. De enige uitweg naar een normaal leven. Enigszins jaloers keek ik toe hoe andere mensen mij voorgingen. Bij iedere talkshow waarin BN'ers zich op televisie in het gips lieten zetten, zat ik kwijlend en hunkerend voor de buis. Geen uitzending sloeg ik over. Boe, Zanik en Humbollah; ik keek ze allemaal. En dan hun geweldige gasten! Zo fijn dat ze keer op keer hetzelfde geluid laten horen. Dan weet je in ieder geval zeker dat het normaal is om twee gezonde benen in het gips te laten zetten. Waarom zou je daaraan twijfelen? Giederick Dommers weet echt wel waar hij het over heeft. Net als Ernst Gluipers en Kanon Moordmans.

Ik heb dan ook een gat in de lucht gesprongen toen de uitnodiging op de deurmat viel. Tja, nu kan het nog, dacht ik. Met twee benen in het gips weet je van te voren niet wat nog wel en wat niet meer mogelijk is. Springen, zal in ieder geval moeilijk gaan. Maar dat heb ik er wel voor over. Een vriendin uit hetzelfde geboortejaar is met mij meegegaan en zo werd het nog een gezellig uitje. Zij hoefde maar één been in het gips te laten zetten. Haar been is wél al eens gebroken geweest, dus in dat geval is één gipsbeen genoeg. Er is een hoop gedoe geweest over de verschillende soorten gips. Het klassieke gips en het synthetisch gips. De klassieke variant is wat bekender. Ook de bijwerkingen zijn over het algemeen bekend. Bij de synthetische versie zijn nog wat vraagtekens. Het is immers nog een proefgips tot zeker eind 2023. Ondanks dat had dit gips wel mijn voorkeur. Eerlijk gezegd ook omdat deze variant te verkrijgen is in de kleur oranje en met het EK voor de deur, vond ik dat de meest logische keuze.

Houd vol

Eenmaal thuisgekomen met een gipstaxi - zelf autorijden, fietsen of sporten gaat nu natuurlijk niet meer - heb ik mijn selfie met oranje gipsbenen meteen op Shitter geplaatst. Met de slogan: 'Ook ik heb mijn broekspijpen opgestroopt'. Om verschillende redenen ben ik zo opgelucht. Ik kan na 1,5 jaar eindelijk weer mijn moeder knuffelen. Een beetje jammer is wel dat ze inmiddels vergaande alzheimer heeft en mij niet meer herkent. Ik mocht haar niet aanraken het afgelopen jaar en om haar te beschermen deed ik dat dus ook maar niet. Fijn is ook dat ik, in tegenstelling tot de mensen die niet hun gezonde benen in het gips hebben laten zetten, weer op vakantie kan. Helaas is de ‘handen-op-de-rug’-methode nog wel verplicht in openbare gelegenheden. Ze weten nog niet zeker of alles weer veilig kan. Een beetje lastig nu ik op krukken moet lopen, maar goed, je doet het voor een ander. Dus ik houd het nog even vol.

Gips-expert

Ik las in de Leugengraaf dat het aantal botbreuken en gebroken benen een enorme daling aan het maken is. Zo trots dat ik daar aan mee heb geholpen! Nu het gros van de mensen in het gips zit, is het duidelijk dat er minder verkeersongelukken zijn. Een wappie reageerde op mijn post op Shitter. Hij zei dat het logisch is dat er nu minder verkeersongevallen zijn. Dat dit komt omdat de mensen met hun benen in het gips niet meer deel kunnen nemen aan het verkeer. Zo’n domme opmerking. Wat een idioten heb je toch rondlopen. Die denken allemaal opeens dat ze gips-expert zijn geworden. Ik weet wel beter. Het synthetische gips is de heilige graal. Dat heb ik hem ook terug geshitterd. Misschien heel hard, maar ik heb gewoon gezegd dat hij niet op de hulp van het ziekenhuis moet rekenen in het geval hij ooit eens een been breekt. Door hém lopen wij gevaar. Gelukkig kreeg ik vier likes op mijn antwoord. Die wappie heeft niet meer gereageerd. Hoogstwaarschijnlijk geniet hij ergens al lopend of fietsend van het mooie weer. Levensgevaarlijk. Wat een mafkees!


Carool Rijnierse

Carool Rijnierse is tekstschrijfster en plaatst hier iedere dinsdag, donderdag en zaterdag een column over het wel en wee van het leven.
Ze heeft drie zoons, drie honden en drie katten. Meer dan 22 jaar heeft ze voor haar werk gereisd en daardoor een eigen kijk op de wereld gekregen.Beste bezoeker,

Het maken van video's en het onderhouden van deze website doen we met heel veel liefde, fulltime, en zonder eigenbelang. Het kost echter veel tijd en geld. Waardeer je ons werk en wil je ons steunen? Dan stellen we een bijdrage zeer op prijs. Dankjewel!

~ Erik van der Horst

tikkie ideal

IBAN: NL26 ABNA 0593 1707 09
t.n.v. E. van der Horst

Wist je dat...

...deze website mede mogelijk wordt gemaakt door Goodbye BigTech? Telefoons, laptops en PC's die je privacy respecteren en de nieuwsgierige ogen van BigTech buiten de deur houden.

goodbyegoogle

Whoever controls the media, controls the mind.

~ Jim Morrison