Het verdeel en heers-spel gaat maar door en door. En juist op de plekken waar verbondenheid is, proberen de media verdeeldheid te creëren. Dit gebeurt al eeuwen. Niks nieuws onder de zon. Echter valt het mij het laatste jaar nog meer op. Alsof er een vergrootglas op staat. Duidelijk dat ze een wig proberen te drijven, om het andere geluid niet te groot te laten worden. Pure angst vanuit de elite, omdat ze niet willen dat het volk in opstand komt.

Er is niks zo krachtig als een volk dat zich verbindt. Eenheid. En iedere keer dat dit gebeurt, komen de media met leugens om de hoek zeilen. Verhaaltjes om ruzie te creëren tussen groepen mensen die met elkaar verbinden. Of een verhaal dat zo uit z’n verband is getrokken, dat de lezer of kijker bewust op het verkeerde been komt te staan.

Lieve mensen, ik kan het niet vaak genoeg benadrukken: Trap er niet in! Het is niets anders dan een heel oude truc. Een boobytrap. Helaas trappen er iedere keer weer mensen in. Ook ik moet mezelf soms bedwingen om niet te happen. Zoals nu weer het geval. Wybren van Haga heeft een groot gedeelte van Nederland achter zich staan. Deze groep mensen wordt groter en groter. Samen met Thierry Baudet is hij de enige in de politiek die een andere kant van het beleid laat zien. En ze durven hier via krachtige speeches openheid aan te geven. Hun bijdragen worden zo vaak gedeeld, dat ik mij kan voorstellen dat niet iedereen hier blij mee is. De groep die agenda 2030 koste wat het kost er doorheen willen drukken, zal er alles aan doen om het andere geluid tegen te houden.

De mainstream media gooien het vergrootglas op de constatering dat van Haga NIET tegen vaccineren is. Met de hoop dat de anti-vaxxer hem als een baksteen zal laten vallen. Het is niks anders dan pure afleiding en misleiding. Onrust stoken in een steeds groter wordende groep anders denkende mensen, die ook weer via dezelfde mainstream media worden weggezet als wappie. Wanneer je van Haga regelmatig volgt op de sociale media, weet je dat dit uit z’n context is getrokken. Nee, Wybren is geen anti-vaxxer. Ik ook niet. Voor de KLM heb ik mij helemaal suf laten prikken. Maar tegen de gentherapie zeg ik volmondig nee. En van Haga doet er alles aan om de mensen in de Kamer ervan te overtuigen dat dit onbekende goedje vrijwillig blijft. Omdat je het in een relatie niet altijd met elkaar eens bent of ieder je eigen hobby’s hebt, kun je toch nog steeds aan dezelfde kant staan? Lieve mensen, het leven is niet zwart of wit. En het ene sluit het andere niet uit.

Trek niet zo snel conclusies. Of aannames. Zeker wanneer de bronnen de mainstream media zijn. Neem het met een korreltje zout, geef het niet teveel aandacht en focus je op wat er wel toe doet. Het uitelkaar drijven van mensen en groepen, dat is waar ze het allerbeste in zijn. Net als angst zaaien. Trap er niet in. Zie het grotere verhaal. Waarom denk je dat de focus op het FvD, Van Haga, Baudet of zelfs Van Lienden ligt? Afleiding. Terwijl Hugo miljarden euro’s van ons geld wegtovert, komt een individu als Sywert onder een vergrootglas te liggen. Hij is niet het probleem. De maffiabende van Hugo en zijn kornuiten; daar zitten de boosdoeners.

Wanneer je samen verder wilt, in vrijheid, zul je in eerste instantie moeten accepteren dat ook in de nieuwe wereld verschillende mensen met eigen ideeën en gedachten rondlopen. Als je dat niet wilt, moet je lekker blijven zitten waar je nu bent. De overheid zou niets liever willen, dan gecontroleerde poppetjes die allemaal hetzelfde denken. Maar als je echt een parallelle samenleving wenst, moet je je niet bij ieder wissewasje op de kast laten jagen. Besef dan iedere keer weer dat je in een val trapt. Een boobytrap van ‘verdeel en heers’. Blijf in verbinding. Blijf positief. Laat ieder in zijn en haar waarde. Houd focus en ga door. Dat ze zoveel moeite doen om jou af te leiden zegt genoeg. Je bent op de goede weg. So keep on moving.


Carool Rijnierse

Carool Rijnierse is tekstschrijfster en plaatst hier iedere dinsdag, donderdag en zaterdag een column over het wel en wee van het leven.
Ze heeft drie zoons, drie honden en drie katten. Meer dan 22 jaar heeft ze voor haar werk gereisd en daardoor een eigen kijk op de wereld gekregen.Beste bezoeker,

Het maken van video's en het onderhouden van deze website doen we met heel veel liefde, fulltime, en zonder eigenbelang. Het kost echter veel tijd en geld. Waardeer je ons werk en wil je ons steunen? Dan stellen we een bijdrage zeer op prijs. Dankjewel!

~ Erik van der Horst

tikkie ideal

IBAN: NL26 ABNA 0593 1707 09
t.n.v. E. van der Horst

Wist je dat...

...deze website mede mogelijk wordt gemaakt door Goodbye BigTech? Telefoons, laptops en PC's die je privacy respecteren en de nieuwsgierige ogen van BigTech buiten de deur houden.

goodbyegoogle

Vrijheid betekent verantwoordelijkheid.
Daarom zijn de meeste mensen er bang voor.

~ George Bernard Shaw