Onder het kopje ‘coronacrisis’ bij Teletekst pagina 101 weten ze van gekkigheid soms niet meer wat ze moeten schrijven. Al veertien maanden trekt mijn oog daar ook steeds naar toe. De ene keer staat die kop bovenaan de pagina en een andere keer begint ie pas halverwege.

De bedoeling van die kop, lijkt mij, is om corona gerelateerde items onder de aandacht te brengen. Daarom verbaasde mij de volgende titel die onder de kop ‘coronacrisis’ geschreven stond: ‘Vooronderzoek naar Kuip-indringers.’ Al eerder schreef ik over mijn woordblindheid. Ik lees niet altijd wat er daadwerkelijk staat. In eerste instantie las ik dus: ‘Vooronderzoek naar Kuipers voordringen.’ Even was ik in de veronderstelling dat Kuipers had voorgedrongen om die prik te halen. Maar natuurlijk niet. Hij kijkt wel beter uit. Uit nieuwsgierigheid dus toch maar het artikel gelezen. Want wat heeft de Kuip met Corona te maken? Nou kan ik daar als Ajacied heel flauwe grapjes over maken, maar dat ga ik niet doen. In de tekst gaat het over de harde kern van Feyenoord die bij de thuiswedstrijd tegen RKC stiekem het stadion zijn binnengedrongen. Ze hadden fakkels en vuurwerk meegenomen. Persoonlijk kan ik dat wel waarderen. En de spelers van Feyenoord waardeerden dit ook. De supporters niet gebleven en vertrokken na een applaus van hun spelers. En meer dan dat stond er niet in de tekst.

Nu gaat het overal echt alleen nog maar over één onderwerp. Van RTL Boulevard tot Jeugdjournaal en van de bakker tot op het schoolplein. Maar waarom staat er een item over voetbal onder het kopje ‘coronacrisis’ ? Is het een fout van een stagiaire of was de typiste al aan haar zesde shotje Flügel bezig? Zoiets blijft giswerk, totdat je de vraag aan de desbetreffende afdeling stelt. Want die afdeling bestaat! Wil je iets melden wat je in het nieuws hebt gezien wat niet klopt, dan kun je, net als ik, in de pen klimmen. Schrijven naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is alles wat je dan moet doen.

Beste dame, heer,

Nu begrijp ik best dat ook jullie na 14 maanden niks nieuws meer weten te vertellen over Corona en de mutanten. Echt. Op een gegeven moment is de propaganda-grabbelton leeg en onderwerpen met waarheden over het vaccin of het ware aantal mensen dat er bij demonstraties aanwezig is, mogen niet verteld worden. Tja. Maar om dan maar een item over ‘indringers in de Kuip’ onder deze kop te plaatsen, vind ik - zacht uitgedrukt - wel wat eigenaardig.

Met vriendelijke groet,

Carool

Naast een standaard antwoord dat mijn mail in goede orde was ontvangen, kreeg ik geen respons. Echter, binnen een uur stond de tekst over de indringers in de Kuip niet meer onder het kopje ‘coronacrisis’. Schrijven naar tikfout heeft dus zeker zin. Misschien maar een ideetje, hoor, maar wat nu als we de NOS een handje helpen en hen teksten met echte verhalen en waarheden doormailen? Ze zeggen niet voor niets dat je alleen iets kunt veranderen, wanneer je daar zelf mee begint. Misschien dat we ze daar aan het denken zetten. Wie weet. Niets doen is in ieder geval nooit een optie. En een beetje hulp aanbieden aan de mainstream media kan nooit kwaad. Vandaag stond het volgende artikel namelijk onder het kopje ‘coronacrisis’: ‘Record aantal burenruzies in 2020'. In het artikel zelf wordt geen woord gerept over enige link met het virus of de maatregelen. De NOS kan dus echt al uw hulp gebruiken.


Carool Rijnierse

Carool Rijnierse is tekstschrijfster en plaatst hier iedere dinsdag, donderdag en zaterdag een column over het wel en wee van het leven.
Ze heeft drie zoons, drie honden en drie katten. Meer dan 22 jaar heeft ze voor haar werk gereisd en daardoor een eigen kijk op de wereld gekregen.Beste bezoeker,

Het maken van video's en het onderhouden van deze website doen we met heel veel liefde, fulltime, en zonder eigenbelang. Het kost echter veel tijd en geld. Waardeer je ons werk en wil je ons steunen? Dan stellen we een bijdrage zeer op prijs. Dankjewel!

~ Erik van der Horst

tikkie ideal

IBAN: NL26 ABNA 0593 1707 09
t.n.v. E. van der Horst

Wist je dat...

...deze website mede mogelijk wordt gemaakt door Goodbye BigTech? Telefoons, laptops en PC's die je privacy respecteren en de nieuwsgierige ogen van BigTech buiten de deur houden.

goodbyegoogle

Whoever controls the media, controls the mind.

~ Jim Morrison