Graag wil ik verder gaan met de column van dinsdag, "Op het kruispunt". Hierin schreef ik over het boek van professor Bob de Wit, 'Society 4.0'. In de ‘Trueman show’ van Jorn Luca benadrukt Bob het volgende: “Er is maar één ‘iets’ waar de mensen die agenda 2030 er doorheen willen drukken, oftewel de elite, bang voor zijn. En dat is een verenigd volk.” Deze zin zegt alles. Daarin ligt de verandering, de toekomst en de oplossing.

En, nee, ik vertel hier niets nieuws. Dit is niet het ei van Columbus, al komt het wel heel dicht in de buurt. Sla de geschiedenis er maar op na. Wanneer er leiders waren die de macht wilden pakken, werd er eerst verdeeldheid bij het volk gecreëerd. Het verdeel en heers-verhaal. Zonder heel ver terug te gaan in de tijd, kan ik zo een paar voorbeelden opnoemen. Voordat Hitler de macht kon pakken, zorgde hij eerst voor verdeeldheid. Hij gaf de Joden, Roma en zigeuners de schuld van de werkloosheid. Op die manier kreeg hij heel veel mensen achter zich. Hij deed het, net als nu het geval is, op de ‘boiling frog’ methode. Ofwel, stop levende kikkers in een pan met koud water. Heel langzaam laat je het water steeds warmer worden. Het gaat zo subtiel en gelijkmatig, dat de kikkers het niet merken en rustig blijven zitten. Ze accepteren het steeds warmer wordende water. Totdat het te laat is en ze zich in kokend water bevinden. Hetzelfde wat we nu al bijna 1,5 jaar toelaten. Stapje voor stapje wordt je vrijheid ontnomen.

9/11

We herinneren ons allemaal 9/11 wel. Natuurlijk. Ook daar doen verschillende theorieën de ronde. Het maakt niet uit welke theorie je aanhangt, want over het doel zal men het bijna allemaal eens zijn. Dit was niet alleen een aanslag op Amerika, maar vooral op de mensheid. Het creëren van één van de grootste verdeeldheden die onze huidige geschiedenis kent. De tweespalt tussen de Islamitische bevolking en de Christenen. En de indruk wekken dat iedere moslim een terrorist is en dus een gevaar voor de wereld. Tevens een open deur om de schijnveiligheid op luchthavens en gebouwen flink aan te scherpen. Ons werd voorgeschoteld dat we hierdoor veiliger konden vliegen en beschermd werden tegen terroristen. Natuurlijk waren we daar niet op tegen. Ook ik heb in dit mooie sprookje gelooft. Ze deden het voor ons. Bij dat aanscherpen was er natuurlijk een groter doel. En je ziet het pas als je het doorhebt. Totale controle op de mensheid. Waar nu Covid wordt misbruikt om controle te krijgen over de gehele mensheid, was dat voorheen 9/11.

Recentere pogingen tot verdeeldheid zijn de Black Lives Matter-organisaties en -demonstraties. Denk daar maar eens over na. Opeens worden mensen met een verschillende huidskleur tegen elkaar opgezet. Net als die van verschillenden geloven. En als je deze vaccinatie niet wilt, hoor je er ook opeens niet meer bij. Allemaal met hetzelfde doel; verdeeldheid zaaien en onrust creëren. Allemaal pure afleiding, net als het hele Corona-verhaal. Alles om er voor te zorgen dat het volk niet massaal opstaat. En besef goed dat de mainstream media hier ook aan mee werken. Inmiddels zijn er wereldwijd heel grote demonstraties geweest, met bij elkaar miljoenen mensen die opstaan. Dit zie je niet in het achtuurjournaal. Dat echte nieuws mag niet verteld worden. Het laatste wat ze willen, is dat dit mensen zal verenigen. In plaats daarvan hebben ze het steeds over een paar honderd relschoppers en de echte filmpjes worden offline gehaald. Je kan er boos om worden, maar je kan het ook zien als opsteker. De elite is bang. Doodsbang. Want stel nou dat we met deze groepen wereldwijd echt opstaan en een andere weg inslaan? Dan zijn ze kansloos. Onthoud dat goed.

Zoete koek

Stel dat jij met overgewicht voor de spiegel staat. Dan kun je merg en been klagen. Mopperen op al die vetrolletjes en boos zijn op die verleidelijke snoep, koek, taart, frikandellen, alcohol en cola brengt je nergens. En wanneer je ook nog eens vrolijk doorgaat met alles in je mond te blijven proppen, houd je je vetzucht in stand en wordt het van kwaad tot erger. Maar je kunt er ook anders naar kijken. Je weet waar de oplossing ligt; bij het gezonder gaan eten en leven. Je kunt een plan maken, iedere dag gaan bewegen en gezonder gaan eten. Dat is een keuze. En dat is precies hetzelfde wat er nu aan de hand is. Je kijkt in de spiegel en de vetrollen zijn alle maatregelen en onzin die de media over Corona vertellen. Zolang jij dat voor zoete koek slikt en doet wat je opgelegd wordt, komen er steeds meer vrijheidsberovende maatregelen. Net zolang tot je nergens meer vrij heen kan. Maar je hebt altijd een keuze. De keuze om 'nee' te zeggen en je eigen weg te gaan. Een weg die wel aansluit bij jouw normen en waarden. En je bent niet alleen. Integendeel. Het gros staat achter jou, maar weet net als jij niet goed hoe ze die stap moeten zetten. Of ze denken dat ze geen verschil kunnen maken. Waarvoor denk je dat de overheid bang voor jou is en alles wat je doet onder controle wil hebben? Omdat jij wél dat verschil kunt maken.

Ieder puzzelstukje is er eentje en geen enkel puzzelstukje is beter dan een ander stukje. We zijn één volk en samen zullen we dit moeten doen. 'Nee' zeggen en met z’n allen die maatschappij neerzetten waar wij ons wel goed bij voelen. Die verandering komt er. Zoals we nu bezig zijn op deze planeet biedt dat geen goede toekomst. Aan jou de keuze welke kant je op wilt. Doorgaan op de manier zoals de elite dit wil? Alle mensen zonder vrijheden en onder controle? Of kies je voor een nieuwe samenleving vol vrijheid en eigen zeggenschap? Het enige wat je hoeft te doen is volmondig 'ja' zeggen en je verbinden met de mensen die er ook zo in staan. Want onthoud goed: Verenigd staan we sterk, maar verdeeld gaan we de ondergang tegemoet.


Carool Rijnierse

Carool Rijnierse is tekstschrijfster en plaatst hier iedere dinsdag, donderdag en zaterdag een column over het wel en wee van het leven.
Ze heeft drie zoons, drie honden en drie katten. Meer dan 22 jaar heeft ze voor haar werk gereisd en daardoor een eigen kijk op de wereld gekregen.Beste bezoeker,

Het maken van video's en het onderhouden van deze website doen we met heel veel liefde, fulltime, en zonder eigenbelang. Het kost echter veel tijd en geld. Waardeer je ons werk en wil je ons steunen? Dan stellen we een bijdrage zeer op prijs. Dankjewel!

~ Erik van der Horst

tikkie ideal

IBAN: NL26 ABNA 0593 1707 09
t.n.v. E. van der Horst

Wist je dat...

...deze website mede mogelijk wordt gemaakt door Goodbye BigTech? Telefoons, laptops en PC's die je privacy respecteren en de nieuwsgierige ogen van BigTech buiten de deur houden.

goodbyegoogle

Een volk dat voor tirannen zwicht,
zal meer dan lijf en goed verliezen,
dan dooft het licht.

~ Hendrik Mattheus van Randwijk, 1906-1966