Demissionair. De betekenis van dit woord ken ik pas sinds een paar maanden. Het is een synoniem voor 'ontslagnemend'. En het zegt iets over de toestand waarin de macht van het Nederlandse staatsrecht zich bevindt. Tot dusver nog steeds veel bla,bla en bij het lezen van deze uitleg weet je eigenlijk nog steeds niets. Want wat mag bijvoorbeeld een demissionair kabinet nog doen, nadat ze deze stempel opgeplakt hebben gekregen? En verandert er iets wanneer het ontslag in werking is gezet? Want dat is het, toch?

Ons falende kabinet is ontslagen. Na de vele leugens en het tekortschieten tijdens en voor de toeslagenaffaire zijn de ministers stuk voor stuk op hun vingers getikt. Buitenspel gezet. En reken maar dat er bij veel mensen de vlag uitging. Maar werden we eigenlijk enkel blij gemaakt met een dode mus? De ene wet na de andere wordt er alsnog doorheen geduwd. De grondwet wordt keer op keer overschreden en vooral minister De Jonge doet alsof zijn neus bloedt.

Wanneer je verder googeled op 'demissionair' en 'ontslagnemend', komt er steeds hetzelfde naar voren. Demissionair of niet; het kabinet is nog steeds volledig bevoegd en juridisch wordt dit goedgekeurd. Wel mogen ze zich alleen beperken tot spoedeisende zaken en onderwerpen die politiek gezien niet controversieel zijn. Oftewel, alleen wanneer er in het landsbelang zoveel nood is en politiek gezien datgene wat ze beslissen NIET omstreden of aanvechtbaar mag zijn. Als dit het geval is, kan ik alleen maar concluderen dat ons demissionair kabinet NIET rechtmatig bezig is. De hoogste tijd dat er juristen en advocaten met de misdaden van dit kabinet gaan bemoeien. En ik ga nu uitleggen waarom.

Inmiddels weten we dat de zogenaamde pandemie niet veel erger is dan een heftige griep. De laatste tien jaar overleden er alleen al in Nederland meer dan 40.000 mensen aan de gevolgen van de griep. Oude mensen, zwakke mensen, mensen met onderliggende klachten en ook heel jonge mensen. Het is iets wat bij het leven hoort. In de periodes waar de griep heerste, heerst nu Corona. Zodra de R uit de maand is, verdwijnt de griep en nu dus ook Corona. Zodra de R weer in de maand zit, komen ook de griep en Corona weer terug. Common sense. Logisch dan ook dat in de maanden met de R erin de IC’s ieder jaar weer uitpuilen. Niks nieuws onder de zon. En dat betekent dus dat dit wanbeleid onrechtmatig èn aanvechtbaar is. Omstreden. Het virus waar de hele wereld voor is stilgelegd heeft ook nog eens een overlevingskans van ruim 99%. Dat is heel goed nieuws, want dat wisten we vorig jaar rond deze tijd nog niet. Sterker nog, dan mag je de conclusie trekken dat er geen noodsituatie is. Het is dus heel normaal wat er gebeurt, want virussen komen en virussen gaan. Wanneer je de illusie hebt dat het dalen van positieve testen komt door het vaccineren, moet ik je teleurstellen. Het is mei. De R is verdwenen. Net als Corona nu zal afnemen. Logisch.

Wie gaat mij dan nu vertellen waarom er ondanks dat dit kabinet demissionair is en er GEEN spoedeisende wantoestanden in ons land zijn, ze toch nog steeds alle macht misbruiken waar ze helemaal geen recht toe hebben? Hugo, Mark en Ferd gaan maar door met hun tirannie en duwen mensonterende beslissingen over de grondwet heen. Ziekmakende mondkapjes zijn nog steeds verplicht, afstand houden van je dierbaren en medemens is nog niet afgeschaft en de economie ligt op z’n gat. Scholen hanteren regels die onder kindermishandeling vallen en een testmaatschappij is in het leven geroepen. En als kers op de taart pusht Hugo er nog even een verplicht vaccinatiebewijs doorheen. Demissionair. Het falende kabinet is gevallen, maar ze huppelen met stopverf in hun oren en blinddoeken voor hun ogen gewoon vrolijk verder. Hoe dan? Alsof je na het gevangennemen van pedofielen ze nog even vrolijk in een kinderdagverblijf laten bivakkeren of veroordeelde verkrachters los laat op een groep onschuldige vrouwen. Dat is wat er hier gebeurt en ook nu laat iedereen dit maar toe. Wat zullen ze lachen daar in dat kabinet. Maar niet voor lang. Ik vertrouw op gerechtigheid. Want wie het laatst lacht, lacht het best.


Carool Rijnierse

Carool Rijnierse is tekstschrijfster en plaatst hier iedere dinsdag, donderdag en zaterdag een column over het wel en wee van het leven.
Ze heeft drie zoons, drie honden en drie katten. Meer dan 22 jaar heeft ze voor haar werk gereisd en daardoor een eigen kijk op de wereld gekregen.Beste bezoeker,

Het maken van video's en het onderhouden van deze website doen we met heel veel liefde, fulltime, en zonder eigenbelang. Het kost echter veel tijd en geld. Waardeer je ons werk en wil je ons steunen? Dan stellen we een bijdrage zeer op prijs. Dankjewel!

~ Erik van der Horst

tikkie ideal

IBAN: NL26 ABNA 0593 1707 09
t.n.v. E. van der Horst

Wist je dat...

...deze website mede mogelijk wordt gemaakt door Goodbye BigTech? Telefoons, laptops en PC's die je privacy respecteren en de nieuwsgierige ogen van BigTech buiten de deur houden.

goodbyegoogle

Als iedereen applaudiseert, vraag je dan af wat je fout gedaan hebt.
Als ze je censureren, vraag je dan af wat je juist gedaan hebt.

~ Charles Caleb Colton