Carool vindt het erg vervelend voor onze demissionair minister-president Mark Rutte dat zijn geheugen hem steeds in de steek laat. Ze helpt hem even op weg.

Beste heer Rutte,

Eigenlijk wil ik u heel veel zeggen, maar laten we beginnen met uw vergeetachtigheid. Ik kan mij voorstellen hoe vervelend dat voor u moet zijn. Herkenbaar trouwens. Regelmatig loop ik richting de koelkast en eenmaal daar aangekomen weet ik niet meer wat ik wilde pakken. “Ach, het zal wel niet belangrijk zijn.”, denk ik dan. Bij u ligt dat natuurlijk wat ingewikkelder. Wanneer u iets vergeet, zijn er meteen 17 miljoen mensen de dupe. En dat is meer dan vervelend. U heeft dan weer het voordeel dat wat u publiekelijk zegt, vastgelegd wordt op film. En bij dat punt aangekomen, zal ik u supporten om uw geheugen weer terug te krijgen. Ik hoor u van de week zeggen dat groepsimmuniteit geen doel is, terwijl ik u op 16 maart 2020 echt iets anders heb horen verkondigen. En wees gerust. Ook dit is vastgelegd en allemaal terug te vinden op o.a. YouTube. Aangezien ik zelf de gelukkige ben met antistoffen in mijn bloed, en verlang naar de erkenning hiervan, neem ik u even terug naar die datum.

Ik citeer: “De realiteit is dat het coronavirus onder ons is en voorlopig ook onder ons zal blijven […] De realiteit is ook, dat de komende tijd een groot deel van de Nederlandse bevolking met het virus besmet zal raken. Dat is wat de deskundigen ons nu vertellen. En wat de deskundigen ons ook zeggen, is dat we in in afwachting van een vaccin of medicijn de verspreiding van het virus kunnen afremmen en tegelijkertijd gecontroleerd groepsimmuniteit op kunnen bouwen.”

“Dat moet ik uitleggen. Wie het virus heeft gehad, is daarna meestal immuun. […] Hoe groter de groep die immuun is, hoe kleiner de kans voor het virus om over te springen op kwetsbare ouderen en mensen met een zwakke gezondheid. Met groepsimmuniteit bouw je als het ware een beschermende muur om hen heen. Dat is het principe. Maar we moeten ons wel realiseren dat het maanden of zelfs langer kan duren om groepsimmuniteit op te bouwen en in die tijd moeten we mensen die een groter risico lopen zoveel mogelijk afschermen..”

“Alles overziend, zijn er drie mogelijke scenario’s. Het eerste scenario is: het virus maximaal controleren. Dat leidt tot een beheerste verspreiding onder groepen die het minste risico lopen. Dat is het scenario van onze keuze. Maximaal controleren betekent dat we proberen met maatregelen de piek in het aantal besmettingen af te vlakken en uit te smeren over een langere periode. Met deze aanpak, waarin de meeste mensen alleen lichte klachten zullen krijgen, bouwen we immuniteit op en zorgen we dat de zorg het aankan...”

https://youtu.be/D3QPmphUK_M?t=318

Misschien dat u Caroline een tijdje vrij moet geven. Zij behoort uw extra geheugen te zijn en blijkbaar heeft zij er ook geen actieve herinnering aan. Groepsimmuniteit. Hoe mooi zou het zijn, wanneer alle Nederlanders gewoon even een antistoffentest ondergaan, in plaats van zo’n nietszeggende PCR-test. Een bloedprikje in de vinger en klaar is Kees. Of Corona in dit geval. Ik denk dat u onthaald wordt als held, wanneer blijkt dat er al een groot deel van de mensen immuniteit heeft opgebouwd, geen gevaarlijke prik hoeft en alles weer normaal kan gaan. Dat is uiteindelijk toch ook uw doel of bent u dat misschien ook vergeten?

 


Carool Rijnierse

Carool Rijnierse is tekstschrijfster en plaatst hier iedere dinsdag, donderdag en zaterdag een column over het wel en wee van het leven.
Ze heeft drie zoons, drie honden en drie katten. Meer dan 22 jaar heeft ze voor haar werk gereisd en daardoor een eigen kijk op de wereld gekregen.Beste bezoeker,

Het maken van video's en het onderhouden van deze website doen we met heel veel liefde, fulltime, en zonder eigenbelang. Het kost echter veel tijd en geld. Waardeer je ons werk en wil je ons steunen? Dan stellen we een bijdrage zeer op prijs. Dankjewel!

~ Erik van der Horst

tikkie ideal

IBAN: NL26 ABNA 0593 1707 09
t.n.v. E. van der Horst

Wist je dat...

...deze website mede mogelijk wordt gemaakt door Goodbye BigTech? Telefoons, laptops en PC's die je privacy respecteren en de nieuwsgierige ogen van BigTech buiten de deur houden.

goodbyegoogle

Whoever controls the media, controls the mind.

~ Jim Morrison