Water, dáár zit wat in!

Uit de kraan komt water. Maar er komt niet enkel en alleen water uit de kraan. Want, wanneer we het Nederlandse drinkwater zuiveren, dan blijft er nog van alles achter, nadat er pure H2O overgebleven is. Wat is dat? Na een jaar 'water zuiveren' werd mijn nieuwsgierigheid te groot en wilde ik meer weten over dat wat er in ons drinkwater zit.

In gesprek met Karel Thieme - dé Waterman - gaat het over PFAS, chemicaliën, medicijnresten, pesticiden en nog meer van dat soort ongewenste stofjes. Ons leidingwater bruist van de ingrediënten die vrij weinig te maken hebben met 'zuiver water'.

Karel heeft echter een zeer laagdrempelige oplossing om zuiver drinkwater voor iedereen toegankelijk te maken. En, wat blijkt? Echt zuiver water is zó veel lekkerder dan het water dat wij gewend zijn te drinken, of het nu uit de kraan of uit een fles komt.

Dit is deel 1 van onze zoektocht naar de waarheid over ons leidingwater, wat zogezegd de tot de wereldtop gerekend mag worden. De vraag is, of dat iets zegt over het hoge niveau van het Nederlandse drinkwater, of over het erbarmelijke niveau van het wereldwijde gemiddelde.

---

Meer weten over de Aquapeak? Kijk op de website!
https://www.aquapeak.nl/?src=KvW

Terug naar blog