Ministerie van Waarheid
We zijn deze week getuige geweest van de totale invoering van 'The Ministry of Thruth', zoals beschreven door George Orwell in zijn bestseller 1984. Big Tech reguleert op ongekende wijze wat er wel en niet gezegd mag worden op de sociale media. Facebook, Instagram en Twitter gooien accounts overboord die onwelgevallige meningen verkondigen.
Dit weekend volgde een merkwaardige vervolgstap. Google heeft Parler uit het aanbod in de Play Store verwijderd. Apple volgde een etmaal later. Parler is een alternatief voor Twitter, met als belangrijkste verschil dat Parler niet gereguleerd en gecensureerd wordt, zoals dat bij Twitter wél het geval is.
Big Tech, de mainstream media en nagenoeg alle overheden ter wereld accepteren slechts één geluid. U moet het eens zijn met de coronamaatregelen, hoe disproportioneel, mensonterend en verwoestend deze maatregelen ook zijn. U moet de vermeende uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen accepteren, hoewel het nauwelijks geloofwaardig is dat Joe Biden 80 miljoen stemmen heeft gekregen en er bovendien stapels aanwijzingen (zo niet bewijzen) zijn die op ernstig frauduleuze handelingen wijzen.
Dat een platform als Parler van de app-stores wordt geweerd, is een akelige, ondemocratische daad die doet denken aan donkere tijden. Het is een voorbode van wat ons mogelijk nog te wachten staat.
Het vrije woord wordt langzaam vermoord.
Domeinnaam geblokkeerd
Websites blijken ook niet per definitie bestand tegen de waarheidspolitie. Wie de website van Viruswaarheid wil bezoeken, wordt verwelkomd met de boodschap dat het domein geblokkeerd is.
Of je het nu eens bent met Viruswaarheid of niet, zij hebben het volste recht om hun visie op zaken te ventileren. Dat doen ze over het algemeen goed onderbouwd en voorzien van wetenschappelijke onderbouwing; een werkwijze die we onze overheid veel minder frequent zien hanteren. Dat hen de digitale mond gesnoerd wordt, past niet in een democratie.
"I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it"
~ Evelyn Beatrice Hall
De volgende stap
Waar gaat dit toe leiden? Wie de afgelopen maanden oplettend gekeken heeft naar de stapsgewijze invoering van censuur en propaganda, moet zich dit regelmatig hebben afgevraagd. Big Tech reguleert onze communicatie en bepaalt voor het overgrote deel wat we wel en niet te zien krijgen. What could possibly go wrong?
Het zijn nu nog 'slechts' enkele sociale media-kanalen die zich schuldig maken aan censuur. Die bedrijven bezitten echter een groot deel van de kanalen die u en ik dagelijks gebruiken om informatie met elkaar te de delen. Facebook, Instagram, WhatsApp; allemaal eigendom van dezelfde firma. En ook Twitter, Apple, Microsoft en Google hebben hun ware aard deze week getoond. Zij scharen zich, ogenschijnlijk achteloos, achter de bizarre hetze tegen kritisch denkende mensen en iedereen die het overheidsbeleid ook maar enigszins bekritiseert. Onze laatste video, van nieuwjaarsdag, werd na 48 uur al van YouTube verwijderd. Uiteraard is deze nog steeds te bekijken op onze website.
"Als het gratis is, dan ben jij de verkoopwaar..." Is het denkbaar dat onze e-mailaccounts straks aan de beurt zijn? Gmail, Hotmail, Outlook, Yahoo, AOL; gratis e-mailproviders die stuk voor stuk eigendom zijn van Big Tech-bedrijven. Welke grip hebben zij op onze e-mailaccounts? Worden onwelgevallige berichten straks geblokkeerd of gecensureerd?
Je eigen mailserver
Voor wie de priemende ogen van Big Tech meer dan zat is, heeft de Keuringsdienst van Waarheid een oplossing die privacy, zekerheid en onafhankelijkheid biedt; een eigen mailserver met 2GB opslag en je eigen domeinnaam.
Met 2GB heb je voldoende opslag voor ca. 20.000 e-mails en ongeveer 5.000 bijlagen. Je domeinnaam kies je helemaal zelf, bijvoorbeeld 'mijnnaam.nl'. De domeinnaam moet natuurlijk wel nog beschikbaar zijn; dat check je eenvoudig op de website van SIDN.
Samen met Contentiteit kunnen we dit pakket tegen kostprijs aanbieden voor slechts €25 per jaar. Het pakket bestaat uit je eigen mailserver én een .nl-domeinnaam. Voor wie echt geen idee heeft hoe e.e.a. technisch tot stand komt, bieden we graag 1-op-1 ondersteuning.
Je kunt je hier aanmelden.
Aanstaande dinsdag staan de opnames voor onze volgende video gepland. Deze komt in de tweede helft van de week online.